Росія не здатна перемогти у Сирії – Держдеп

Росія не здатна перемогти у Сирії – Держдеп

Укрінформ
США вважають, що Росія «не спроможна отримати перемогу в Сирії», тому в її інтересах сприяти зміні влади в цій країні.

Про це в ефірі телеканалу France 24 заявив заступник держсекретаря США Ентоні Блінкен у Парижі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Вони (росіяни - ред.) не спроможні перемогти в Сирії. Вони, можливо, в змозі допомогти Асаду не програти, але перемогти не можуть», - сказав американський дипломат, додавши, що дії росіян у Сирії привели лише до несуттєвих військових успіхів.

За його словами, Росія в даний час має стимул і більше впливу, щоб переконати президента Сирії Башара Асада і його режим погодитися передати владу. «Існує чітке усвідомлення в усіх сторін конфлікту, що не існує військового вирішення (конфлікту- ред.) в Сирії, і визнання цього факту зараз зростає і серед росіян», - сказав Блінкен.

Нагадаємо, у п'ятницю у Відні пройде друга зустріч, рівно через тиждень після того, як високопоставлені дипломати з США, Росії, Туреччини та Саудівської Аравії зустрілися в столиці Австрії, щоб спробувати домовитися про політичний перехідний процес в Сирії. Другий раунд переговорів у Відні включатиме в себе близько десяти країн-учасниць, включаючи Іран, Єгипет, Ірак, Ліван, Франції та інші країни Європейського Союзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-