Для Польщі важливо, аби в Україні не було замороженого конфлікту - Дуда

Для Польщі важливо, аби в Україні не було замороженого конфлікту - Дуда

Укрінформ
Для Польщі важливо, аби в Україні не було замороженого конфлікту і щоб Київ повернув собі повний контроль над своїми кордонами.

Таку заяву зробив президент Польщі Анджей Дуда після зустрічі з французьким колегою Франсуа Олландом у Парижі, передає Польське радіо.

Дуда наголосив, що Мінські домовленості мусять бути виконані в повному обсязі, а його погляди на розв’язання української кризи збігаються з поглядами президента Франції.

"Не може бути так, що з Мінських домовленостей виконуватимуть окремі пункти, і це буде визнано успішною реалізацією. Франція, яка є одним з авторів цього порозуміння, має у цьому питанні однозначну позицію", – додав голова польської держави.

Під час розмови між Дудою та Олландом обговорювалися також теми конфлікту у Сирії та міграційної кризи в ЄС. Дуда вважає, що першочергова мета - це надати допомогу тим біженцям, котрі зараз перебувають у таборах в Туреччині.

"Треба робити кроки поза Європою, аби хвиля біженців зменшилася. Потрібне передусім збільшення фінансування для біженців, які перебувають у таборах, аби вони мали безпечне та гідне життя. Треба, аби ці люди залишалися якомога ближче своєї країни, бо це збільшить вірогідність їх повернення додому після війни", - наголосив він.

Президенти Польщі та Франції також звернулися до енергетичної тематики. Розмови про енергетику продовжаться на початку грудня, коли Анджей Дуда знову приїде до Парижа на Кліматичний саміт ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-