У Відні говоритимуть про перехідний уряд для Сирії - Держдеп США

У Відні говоритимуть про перехідний уряд для Сирії - Держдеп США

Укрінформ
Багатосторонні міжнародні переговори по Сирії, що відбудуться в п'ятницю у Відні, зосереджуватимуться на обговоренні політичного переходу в цій країні від режиму Асада до створення та функціонування нового уряду.

Про це зазначив під час брифінгу в середу у Вашингтоні речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми можемо очікувати, що обговорюватиметься роль Башара Асада в процесі політичної трансформації. Крім того, йтиметься про роль опозиції, яку вона відіграє, має та буде відігравати в перехідному процесі. Це буде частиною обговорень", - зауважив представник зовнішньополітичного відомства США. 

Не менш важливою, за його словами, може стати дискусія про те, "яким має бути перехідний уряд, як він створюватиметься та яку структуру матиме". 

Кірбі не виключив, що також йтиметься про часові рамки політичної трансформації та інші важливі питання.

"Це складний процес, і ми очікуємо, що він займе певний час", - зауважив речник, додавши, що міжнародного консенсусу в цьому питанні досі немає.

Представник Держдепу додав, що остаточний список учасників зустрічей у Відні поки що формується. Втім, за його словами, вже можна говорити про участь США, Саудівської Аравії, Росії, Туреччини, Єгипту, Катару, Лівану та ЄС. Крім того, як зазначив Кірбі, свою зацікавленість підтвердила іранська сторона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-