Volkswagen вперше за 15 років працює у збиток

Volkswagen вперше за 15 років працює у збиток

Укрінформ
Німецький автоконцерн Volkswagen AG в третьому кварталі не тільки нічого не заробив, але і зазнав збитків.

Це випливає зі звіту, оприлюдненого концерном в середу, передає кореспондент Укрінформу в ФРН.

"Ми зробимо все, що в наших силах, аби повернути довіру, яку ми втратили", - заявив генеральний директор компанії Матіас Мюллер, представляючи дані.

Операційний збиток Volkswagen в липні-вересні (до вирахування податків та відсотків) склав 3,48 млрд євро порівняно з прибутком в 3,23 млрд роком раніше. Чистий збиток - 1,73 млрд євро в порівнянні з чистим прибутком в 2,9 млрд євро за відповідний період минулого року. Слід зазначити, що це перший квартальний збиток виробника за 15 років, він пов'язаний з "дизельгейтом".

В цілому ж, за підсумками 3 кварталів прибуток після оподаткування склав 4 млрд євро. Компанія скоригувала прогнозований прибуток в 2015 році, який виявиться значно нижче рівня попереднього року. На додачу 6,5 млрд євро компанії доведеться витратити на виправлення дефекту в 11 млн автомобілів.

"Дизельний скандал" уже знизив ринкову капіталізацію компанії на 21 млрд євро з 18 вересня. Крім того, репутаційні втрати призвели до того, що VW поступився світовою першістю у продажі автомобілів японській Toyotі, яка реалізувала в січні-вересні 7,49 млн автомобілів, що на 60 тисяч одиниць більше, ніж у VW, продажі якого знизилися на 2,7%.

Нагадаємо, що скандал розгорівся після того, як американські екологічні служби виявили, що на автомобілі Volkswagen з дизельними двигунами встановлювалося програмне забезпечення, що дозволяло в рази знизити показники викидів вихлопних газів і обійти екологічні стандарти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-