Швеція засекретить адреси притулків для біженців

Швеція засекретить адреси притулків для біженців

Укрінформ
Серія підозрілих підпалів у пунктах тимчасового розміщення біженців по всій Швеції змусила владу країни зберегти розташування нових житлових приміщень у таємниці.

Про це повідомляє The Local.

"Не можна допустити можливість отримати повний перелік адрес центрів для біженців", - заявив Мікаель Ріббенвік, співробітник операційного відділу в міграційному агентстві.

Як зазначається, пожежники і рятувальні служби були викликані до приміщення дошкільного навчального закладу у Дандерюд на північ від Стокгольма в середу вранці, лише через день після того, як місцева влада оголосила, що будівлю перетворять на пункт тимчасового розміщення близько 70 біженців.

Ніхто не постраждав і пожежу загасили до того, як пожежники прибули на місце події.

Інцидент є останнім у низці з понад десятка пожеж у будівлях, призначених для проживання мігрантів, від літа, що змусило поліцію активізувати свою присутність в центрах прийому по всій Швеції.

Тому шведське Національне агентство з міграції в середу прийняло рішення зберегти місця майбутніх аналогічних об'єктів в таємниці через побоювання нових нападів.

Швеція розраховує отримати цього року до 190 тисяч заявок щодо надання притулку біженцям, через що вона стане першою серед країн ЄС з найвищою кількістю мігрантів на душу населення. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-