Штати посилять міжнародну коаліцію в Сирії через дії РФ - Картер

Штати посилять міжнародну коаліцію в Сирії через дії РФ - Картер

Укрінформ
Враховуючи військову активність російських сил у Сирії, які разом з Іраном зосереджуються на підтримці режиму Асада, Сполучені Штати мають намір посилити міжнародну коаліцію в регіоні.

Про це заявив під час слухань у Комітеті Сенату США з питань збройних сил глава пентагону Ештон Картер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Оскільки Росія діє (в Сирії – ред.) у "союзі двох" з Іраном, Сполучені Штати продовжать зміцнювати міжнародну коаліцію, яка налічує 65 країн", - наголосив американський Міністр оборони.

Він зауважив, що йдеться про участь додаткових військових літаків США у силах міжнародної коаліції, а також про збільшення бомбардувань позицій ІДІЛ.

При цьому Картер підкреслив, що Сполучені Штати не співпрацюють з Росією по військовим операціям в Сирії та не дозволять Москві здійснювати вплив на кампанію міжнародної коаліції проти ІДІЛ у регіоні.

За його словами, контакти з російським міноборони зводяться лиш до безпеки польотів – не більше, "оскільки замість точкових атак проти ІДІЛ, про що заявляють росіяни, вони передусім бомблять сирійську опозицію, що тільки посилює трагічні наслідки громадянської війни в країні".

Картер підкреслив, що російські сили в переважній більшості випадків (85-90%) використовують некеровані авіабомби, що "безумовно збільшує кількість жертв серед цивільних".

Водночас, глава Пентагону поінформував, що Ірак, на території якого також зосереджуються осередки "Ісламської держави", заперечив можливість взаємодії з РФ, підтвердивши пріоритет партнерства зі США. "Ми отримали минулого тижня запевнення від уряду Іраку, що він не співпрацюватиме з Росією", - наголосив Картер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-