Ісламська держава загрожує Європі

Ісламська держава загрожує Європі "косими ударами"

Укрінформ
Франції загрожує напад терористів-іноземців, який є частиною нової стратегії "Ісламської держави".

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу із посиланням на телеканал France Inter.

"Такого сценарію боїться влада. Ми отримали доступ до конфіденційної доповіді французьких спецслужб, за даними яких "Ісламська держава" планує застосувати нову стратегію терористичної діяльності під назвою "косі удари", - інформує телеканал.

Так званий "удар під кутом" означає відправлення французьких джихадистів вчинити теракт у Німеччині або в Іспанії, і, водночас спрямувати німецьких або іспанських бойовиків здійснити атаку у Франції.

Згідно зі звітом, стратегія цілком зрозуміла: терористи мають намір вдатися до неї, щоб уникнути пильності спецслужб. "Французи, які повертатимуться з Сирії, ймовірно, потраплять під контроль. Набагато нижчим ризиком буде використання їх в іншій країні", - зазначив представник спецслужби.

За його словами "ІД" дотримуватиметься принципу, що європейські країни не обмінюватимуться всією інформацією про своїх громадян, яких підозрюють у терористичній діяльності. "Як насправді виявилося з атакою на потяг Thalys у серпні. Підозрюваний був помічений в Іспанії, Франції, Німеччині та Бельгії, у країнах, які погано обмінювалися інформацією", - зазначив фахівець.

Як повідомлялося, у вересні, спецслужби зафіксували 500 французьких громадян у лавах "ІД" у Сирії та Іраку (у т.ч. 160 жінок і близько десяти неповнолітніх бійців). Понад 130 французів загинули у боях. Загалом спецслужби мають на обліку 1,7 тис. французів, які були ідентифіковані як учасники джихаду.

Фото: соціальні мережі

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-