Росія не може вирішувати, чи залишатися Асаду при владі - Держдеп

Росія не може вирішувати, чи залишатися Асаду при владі - Держдеп

Укрінформ
Рішення про усунення Асада від влади в Сирії та здійснення таким чином політичного переходу в країні не залежить від позиції однієї Москви, оскільки це є складним питанням розгляду багатьох країн.

Таку заяву озвучив у понеділок під час брифінгу в Вашингтоні речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Це (рішення – ред.) зовсім не має відображати погляди лиш однієї країни, або ж одного лідера певної країні. Воно має бути прийнято на багатосторонній основі, тому держсекретар і просуває відповідний підхід", - відповів Кірбі на запитання, чи не вплине позиція Путіна на остаточне рішення щодо усунення від влади Башара Асада.

При цьому представник держдепу зазначив, що процес міжнародних переговорів по Сирії є спробою досягнення консенсусного бачення того, яким може бути ефективний політичний перехід в цій країні.

"І це складно, цього важко досягти... В процесі зайнято багато людей, в країні триває громадянська війна, мільйони біженців прямують із Сирії та охопленого конфліктом регіону до Європи", - наголосив Кірбі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-