У Польщі сьогодні вибори до парламенту

У Польщі сьогодні вибори до парламенту

Укрінформ
У Польщі в неділю відбуваються вибори до Сейму і Сенату країни.

За 460 депутатських мандатів до нижньої палати парламенту (Сейму) борються майже 8 тис. кандидатів, а за 100 сенаторських посвідчень у верхній палаті парламенту – понад 400 осіб, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Польщі.

Вибори в Польщі тривають з 7 ранку (8 за київським часом) до 21 години (22 за київським часом).

Поляки можуть проголосувати на понад 27 тис. виборчих дільницях в 41 багатомандатному окрузі.

Польські виборці можуть проголосувати за одну з восьми політичних сил, які виставили своїх кандидатів по всій країні: "Громадянську платформу" (РО), "Право і Справедливість" (PiS), Польську селянську партію (PSL), "Об’єднану лівицю" (ZL), KORWiN, Kukiz’15, Nowoczesna ("Сучасна"), Razem ("Разом"), а також кілька політсил регіонального рівня.

Упродовж дня Державна виборча комісія Польщі проведе чотири прес-конференції щодо перебігу виборів, а відразу після закриття виборчих дільниць основні польські інформаційні канали оприлюднять дані екзит-полів.

Згідно з останніми соцопитуваннями, перемогу у виборах має отримати опозиційна партія PiS Ярослава Качинського, за яку можуть віддати голоси приблизно 32-38% виборців. Друге місце соціологи віддають провладній РО прем’єр-міністра Еви Копач - 20-26%. Решта політсил балансують на межі прохідного бар’єру у 5% для партій і 8% для блоків партій – у випадку ZL.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-