Новому прем’єру Канади радять зосередитися на змінах клімату

Новому прем’єру Канади радять зосередитися на змінах клімату

Укрінформ
Головним пріоритетом перших днів роботи новообраного прем’єр-міністра Канади Жастіна Трюдо має стати участь у конференції ООН щодо зміни клімату (COP21) у Парижі наступного тижня.

Таку думку в інтерв’ю радіо СВС висловив колишній прем’єр-міністр Пол Мартін.

«Ця конференція щодо зміни клімату є ключовою. Наближаються кілька важливих заходів і люди зрозуміють, якщо Трюдо пропустить деякі, але ця зустріч є критичною. Там прем’єр зможе продемонструвати свої пріоритети», - сказав він.

За його словами, в рамках цієї конференції будуть ухвалені «справжні рішення», тож Канада має долучитися із самого початку. «Досі у сфері захисту довкілля Канада стояла трохи осторонь. Переконаний, що після конференції у Парижі буде зроблено дуже багато щодо зміни клімату і наш прем’єр має бути присутнім. Він мусить продемонструвати переконаність у тому, що кліматичні зміни – справа рук людини», - зазначив колишній прем’єр-міністр.

На його думку, наступним за значимістю заходом має стати зустріч Великої двадцятки у Туреччині в листопаді, де Трюдо слід продемонструвати роль, яку Канада планує виконувати на міжнародній арені надалі. «Найважливішим у Туреччині буде тональність, яку новий прем’єр-міністр використовуватиме під час зустрічей. Думаю, ця нова тональність припаде до вподоби учасникам саміту», - підсумував Мартін.

Нагадаємо, що на цьому тижні в Канаді пройшли федеральні парламентські вибори, переконливу перемогу на яких здобула опозиційна Ліберальна партія, яка тепер формуватиме новий уряд. Лідер лібералів Жастін Трюдо пообіцяв оголосити його персональний склад 4 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-