США призначили єдиного командувача операціями проти ІДІЛ

США призначили єдиного командувача операціями проти ІДІЛ

Укрінформ
Сполучені Штати призначили єдиного командувача операціями проти терористичного угруповання "Ісламська держава" в Сирії та Іраку, яким став генерал-лейтенант Шон Макфарленд (Sean MacFarland).

Про це заявив у п'ятницю під час брифінгу в Пентагоні міністр оборони США Ештон Картер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Я призначив генерала Шона Макфарленда єдиним командувачем операцій протидії ІДІЛ в Іраку і Сирії. Його зусилля стануть критично важливими впродовж найближчих місяців, коли ми забезпечуватимемо підтримку партнерів, які воюють на лінії фронту", - зазначив Картер.

Він поінформував, що до цього командування здійснювалося трьома генералами, які "відповідали за різні аспекти кампанії".

Глава Пентагону також заявив, що американська сторона має намір у подальшому проводити наземні операції на кшталт рейду, коли було звільнено 70 заручників, що утримувалися силами ІДІЛ.

"Коли ми знайдемо можливості робити речі для ефективного продовження кампанії, ми скористаємося ними. Рейди є однією з таких категорій, і я підозрюю, що ми матимемо такі додаткові можливості в подальшому", - зауважив Картер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-