Меркель: Угода про ЗВТ між Україною та ЄС не спрямована проти Росії

Меркель: Угода про ЗВТ між Україною та ЄС не спрямована проти Росії

Укрінформ
Угода про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС не спрямована проти Росії. Ця угода лише надасть додаткового імпульсу у двосторонніх відносинах.

Про це сказала сьогодні на засіданні Українсько-німецького економічного форуму, що проходить у Берліні, канцлер Німеччини Ангела Меркель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Зона вільної торгівлі між Україною та ЄС не спрямована проти Росії. Ми просто зацікавлені в хороших відносинах між Україною з ЄС, а також із Російською Федерацією, і тому я переконана, що завдяки цій угоді виникнуть додаткові ефекти та додатковий імпульс у відносинах. Загалом ми зацікавлені у довгостроковій перспективі у злитті економічних просторів», - сказала Меркель.

Вона зауважила, що тристоронні переговори між ЄС, Україною та РФ щодо цього питання проводяться в рамках «нормандського формату». Втілення цієї угоди є надзвичайно важливим, зауважила Меркель.

Вона також відзначила успіхи взаємодії України та Євросоюзу у питаннях енергетичного сектору. В цьому контексті вона нагадала, що вже погоджено забезпечення постачання газу до Європи через Україну до березня 2016 року.

«У нас були занепокоєння щодо транзиту газу, але зараз вони вже скасовані», - сказала Меркель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-