Олланд сподівається, що Путін умовив Асада піти

Олланд сподівається, що Путін умовив Асада піти

Укрінформ
Президент Франції Франсуа Олланд вважає, що будь-які кроки, спрямовані на підтримку сирійського диктатора Башара Асада, є неприпустимими.

Про це він заявив у Парижі під час прес-конференції, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ніщо не повинне робитися для підтримки Башара Асада», - заявив Олланд.

Французький президент висловив надію, що візит Асада до Росії та його переговори з російським лідером Володимиром Путіним допоможуть наблизити початок в Сирії перехідного політичного процесу. «Мені хотілося б вірити, що президент Путін переконав Башара Асада розпочати якомога скоріше політичний перехід і залишити свою посаду якнайшвидше. Думаю, що саме такою була мета візиту», - сказав він. За його словами, російська інтервенція в Сирії має сенс лише в тому випадку, якщо вона спрямована на боротьбу з «Ісламською державою» і сприятиме політичному вирішенню кризи, в іншому випадку «сирійське питання» не зможе бути врегульоване.

Раніше Олланд заявляв про домовленість з лідерами Великої Британії та Німеччини щодо врегулювання «сирійської кризи». Зокрема, три країни відпрацювали спільну позицію, яка заснована на трьох принципових баченнях: ефективна боротьба проти «Ісламської держави»; Асад має бути відсторонений від влади, і повинен розпочатися політичний перехід на основі женевських домовленостей; припинення бомбардування цивільного населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-