Канада залишається «найкращим другом» США – Хейман

Канада залишається «найкращим другом» США – Хейман

Укрінформ
Вашингтон може спробувати переконати Оттаву не змінювати своєї політики щодо боротьби з ІДІЛ, незважаючи на обіцянки Жастіна Трюдо.

На це в інтерв’ю телеканалу СВС натякнув посол США в Канаді Брюс Хейман.

«Я б не хотів загадувати результат наперед. Трюдо ще не сформував уряд, а ми хотіли б скористатися можливістю та зустрітися із кожним міністром для обговорення широкого спектру питань, стосовно коаліції та її мети», - відповів Хейман на запитання про те, чи стане для США проблемою припинення Канадою бомбардування ІДІЛу.

Він розпливчасто відповів і на уточнююче запитання, про те, чи будуть США лобіювати збереження статусу-кво щодо участі Канади в коаліції. «Ми були б раді детально обговорити з кожним міністром наявні питання. Треба вибудувати такі стосунки, що дозволять нам сісти за одним столом та поговорити про можливості, у тих випадках, де будуть відмінності, знайти порозуміння та спільно працювати над досягнення вигідного обом результату», - зазначив посол США у Канаді. 

Він додав, що Канада залишається «найкращим другом» США і між країнами досягнуто «рекордного рівня торгівлі».

Як відомо, майбутній прем’єр-міністр країни Жастін Трюдо виступає за припинення участі канадський ВПС у бойових вильотах. На його переконання, Канада має зосередитися на гуманітарній та тренувальній місії у Іраку та Сирії.

Фото: huffingtonpost.ca

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-