Російські удари зробили біженцями 35 тис. сирійців - Пентагон

Російські удари зробили біженцями 35 тис. сирійців - Пентагон

Укрінформ
Численні російські удари в Сирії, які прийшлися, головним чином на кілька населених пунктів, вимусили близько 35 тисяч мирних жителів лишити свої домівки та стати внутрішньо переміщеними особами, що лише поглиблює кризу в країні.

Таку оцінку висловив у середу під час телефонної конференції з Іраку представник Пентагону полковник Стів Уоррен, передає власний кореспондент Укрінформу.

"За нашими оцінками, вони (росіяни – ред.) здійснили близько 140 ударів, які були зосереджені в районі міст Хама, Хомс та Латакія. Зауважимо, що за повідомленнями з відкритих джерел, ці удари примусили залишити домівки близько 7 тис. сімей, тобто 35 тис. людей", - зазначив представник оборонного відомства США.

Він підкреслив, що більшість біженців перемістилася в райони, де гуманітарна підтримка вже не витримує такого напливу.

"Ми продовжуємо вважати, що стратегія Росії в Сирії є контрпродуктивною й такою, що веде до загострення нестабільності в країні", - наголосив Уоррен.

При цьому, продовжив він, російські сили використовували касетні бомби, зокрема в містах Хама та Ідліб.

"Атаки з використанням подібної невибіркової зброї тільки продовжують викликати непотрібні страждання", - зауважив Уоррен.

Представник Пентагону нагадав, що багато лідерів іноземних держав, включаючи Туреччину, Великобританію, Францію, Німеччину, та країн Перської затоки, закликали Росію припинити атаки та шукати політичне рішення громадянської війни в Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-