Путін планує розділити Сирію - ЗМІ

Путін планує розділити Сирію - ЗМІ

Укрінформ
На Заході, можливо, не зовсім усвідомлюють масштаб того, що російський президент Володимир Путін намагається зробити в Сирії.

Про це на сторінках New York Times пише аналітик американського Інституту арабських країн Перської затоки Хусейн Ібіш.

"Теоретично, цей план виходить за рамки можливостей Росії. Але Путін добре відчуває можливість повернути Кремлю вплив на Близькому Сході, втрачену в 1970-х роках. Втручання Росії у війну передбачає вирішення конфлікту завдяки фактичному розподілу країни", - йдеться в статті.

Москва завдає ударів з повітря по позиціях ворогів режиму Башара Асада з метою залишити під його контролем досить велику частину Сирії. На землі цю кампанію підтримують сили Ірану і "Хезболли", які розгорнулися на півдні від кордону з Ліваном до Дамаска та портових міст.

"Незважаючи на всі розмови про боротьбу проти "Ісламської держави", головною метою Росії залишається відбити наступ повстанців і захистити міні-державу, підконтрольну Асаду", - вважає експерт.

Таким чином, Сирія буде фактично розділена. Кожна із сторін отримає певну підконтрольну собі територію. Але найгірше те, що "Ісламська держава" таким чином теж закріпить за собою певну територію для "халіфату".

"Теоретично Росія не може втрутитися в справи на Близькому Сході і диктувати регіону свої вимоги. Але після того, як Путін анексував Крим і розв'язав війну на Сході України, він розуміє, що ніхто його навіть не спробує зупинити", - вважає Ибиш.

На думку експерта, Кремль не збирається брати участь в дуже тривалому і дорогому конфлікті. Тому в певний момент він закріпить свої завоювання і запропонує США операцію на вигідних для себе умовах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-