Соціалісти і комуністи Молдови ініціюють вотум недовіри уряду

Соціалісти і комуністи Молдови ініціюють вотум недовіри уряду

Укрінформ
Парламентська фракція Партії соціалістів готує законопроект про вотум недовіри уряду під керівництвом Валеріу Стрельця.

Про підтримку законопроекту заявили і представники Партії комуністів, передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Валера (Валеріу Стрелець – прем'єр-міністр Молдови), йди добровільно, тому що до Нового року або Різдва ти не протягнеш. Ми, соціалісти, ініціюємо процедуру вотуму недовіри уряду, і сподіваємося, що наступного тижня в парламенті відбудеться голосування з цього питання», - заявив лідер соціалістів Ігор Додон.

Голова Партії комуністів, екс-президент Молдови Володимир Воронін також заявив про підтримку вотуму недовіри уряду, бо прем'єр-міністр, за його словами, не займається вирішенням економічних проблем країни, а більше зацікавлений допомогти своєму попереднику і колишньому лідеру ліберал-демократів Владу Філату, заарештованому за звинуваченнями у корупції.

Прем'єр, зі свого боку, назвав ініціативи соціалістів і комуністів очікуваними, так як вони прагнуть звернути Молдову з європейського шляху.

Згідно із законодавством Молдови, уряд може бути відправлений у відставку через вотум недовіри проголосують щонайменше 51 з 101 депутатів парламенту.

Валеріу Стрілець очолив уряд Молдови в червні нинішнього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-