Повноваження Росії в ПАРЄ залежатимуть від Криму – Муйжнієкс

Повноваження Росії в ПАРЄ залежатимуть від Криму – Муйжнієкс

Укрінформ
Ситуація на окупованому Росією Кримському півострові залишається одним із головних питань порядку денного Ради Європи, і від її розвитку залежатиме рішення щодо поновлення повноважень російської делегації в ПАРЄ.

Про це зазначив комісар Ради Європи з питань прав людини Ніл Муйжнієкс у вівторок у Центрі стратегічних та міжнародних досліджень (Вашингтон), передає власний кореспондент Укрінформу.

"Парламентська Асамблея Ради Європи в січні має обговорити, чи поновлювати повноваження російської делегації, і питання Криму тут стоїть одним із перших на порядку денному", - наголосив представник Ради Європи.

Водночас він зауважив, що за цей час нічого не змінилося, навіть стало гірше, тому неясно, якою буде реакція ПАРЄ.

Що стосується ситуації з правами людини на півострові, а також на решті окупованої території України, Муйжнієкс підкреслив, що зусилля на цьому напрямку потрібно зберігати.

Він поінформував, що нині Європейський суд з прав людини опрацьовує 1400 справ з Криму та Сходу України. За його словами, громадяни намагаються використати всі законні можливості для судових позовів. Утім, і Росія робить кроки, щоб захистити себе від таких викликів, зокрема приймаючи судові рішення та законодавчі акти, які виправдовують її дії у внутрішньому правовому полі.

Нагадаємо, 10 квітня 2014 року ПАРЄ ухвалила резолюцію, якою позбавила делегацію РФ права голосу в Асамблеї та виключила з усіх керівних органів до кінця року через її незаконну окупацію Криму. У січні 2015 року ПАРЄ подовжила ці обмеження до квітня. У відповідь на це російська делегація залишила ПАРЄ до кінця 2015 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-