Історія з літаком Наришкіна наробила галасу:

Історія з літаком Наришкіна наробила галасу: "на килим" кличуть другого посла

Укрінформ
МЗС Франції викликало у вівторок російського посла Олександра Орлова для пояснень звинувачень з боку Москви щодо причетності французького винищувача (який виявився швейцарським) до прольоту на небезпечній відстані від урядового літака РФ, на якому перебував спікер Держдуми Сергій Наришкін.

Про це у Парижі заявив офіційний представник МЗС Франції Ромен Надаль, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Посол Олександр Орлов був викликаний генеральним секретарем Ке д'Орсе (МЗС Франції - ред.), який звернув його увагу, що жоден французький військовий літак не брав участь в інциденті з російським літаком, і висловив стурбованість з приводу виклику у понеділок посла Франції в Москві до МЗС РФ на основі неточної інформації», - заявив дипломат.

За його словами, Париж вже відреагував на звинувачення російської сторони спільною заявою міністерств закордонних справ та оборони.

Раніше Укрінформ повідомляв, що від французького посла у РФ Жана-Моріса Ріпера чиновники російського зовнішньополітичного відомства зажадали пояснень інциденту. На їхню думку, до пасажирського літака, у якому перебувала російська делегація на чолі зі спікером Держдуми РФ Сергієм Наришкіним, наблизився винищувач F-18. Російське МЗС обурилося через «небезпечну відстань, на яку наблизився винищувач», який вважали французьким. Повідомлялося, що російська делегація летіла до Женеви для участі у 130-й Асамблеї міжпарламентського союзу. Згодом стало відомо, що бойовий винищувач F-18 виявився швейцарським. Він здійснював звичайне патрулювання, відповідно до угоди між Францією та Швейцарією про оборону. Згідно з нею, ВПС сусідньої держави патрулюють східну частину французького повітряного простору, розташовану неподалік від Женеви. Крім того, варто зауважити, що багатоцільові винищувачі F-18 ніколи не перебували на озброєнні ВПС Франції. Міноборони Швейцарії виступило з відповідною заявою.

Нагадаємо, що уряди західних країн упродовж майже двох років неодноразово критично висловлювалися на адресу Москви через дії російської бойової авіації, чиї бомбардувальники та винищувачі здійснювали небезпечні маневри поряд із повітряними трасами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-