Латвія розмірковує про паркан на межі з Білоруссю

Латвія розмірковує про паркан на межі з Білоруссю

Укрінформ
Латвія розглядає можливість будівництва загородження на кордоні з Білоруссю. Причиною цього стало затримання двох великих груп нелегальних мігрантів, які проникли на територію країни через білоруський кордон.

Про це розповіла в інтерв'ю Латвійському телебаченню прем'єр Лаймдота Страуюма, повідомляє Latvijas Sabiedriskie mediji.

"Вже дві групи прийшли з Білорусі. Багато європейських держав будують загородження, і це може бути можливим рішенням", - сказала Страуюма.

Глава латвійського уряду особисто підтримує таку ідею і вважає це одним з оптимальних рішень.

"Зрозуміло, що стріляти в людей ніхто не буде. Але ми маємо бути готові приймати їх, розміщувати, а потім, якщо це не претенденти на отримання притулку, а "економічні мігранти", видворяти їх з країни", - сказала вона.

За словами прем'єра, кількість випадків незаконного проникнення на територію Латвії останнім часом помітно зросло, і це актуалізує не лише питання охорони кордонів, а й змушує думати про створення якогось нового шляху, яким біженці проникають до ЄС.

"Це паркан з третіми країнами. Набагато страшніше, якщо ми почнемо будувати паркани всередині Європи", - заявила Страуюма.

Як повідомлялося, міністр внутрішніх справ Ріхард Козловскіс заявив, що Латвія готується побудувати огорожу на кордоні з Росією протяжністю 90 км.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-