Штати хочуть переговорів щодо Сирії за участю РФ – Керрі

Штати хочуть переговорів щодо Сирії за участю РФ – Керрі

Укрінформ
Державний секретар США Джон Керрі заявив про намір Штатів провести міжнародні переговори по ситуації в Сирії за участю РФ, а також кількох країн конфліктного регіону - Туреччини, Саудівської Аравії та Йорданії.

Про це він сказав у понеділок під час перебування з візитом в Іспанії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я повернуся (з міжнародного турне – ред.) через кілька днів і зустрінуся з лідерами Росії, Туреччини, Саудівської Аравії та Йорданії, щоб опрацювати видимі практичні варіанти, які могли би поновити політичний процес та досягти політичного переходу в Сирії", - зазначив він

При цьому держсекретар наголосив, що не бачить військового вирішення сирійського конфлікту, а "підтримка Асада (чим займається Росія – ред.) зрештою матиме провал та, на жаль, призведе до ще більшого кровопролиття, зростання потоку біженців, посилення екстремізму та збільшення кількості джихадистів".

Він додав, що "людська катастрофа" в Сирії загрожує не тільки цілісності всієї країни, а й становить небезпеку для країн у всьому регіоні.

Нагадаємо, Керрі з 16 по 19 жовтня перебуває у європейському турне, під час якого відбулися візити до Італії, Франції та Іспанії. Впродовж наступних кількох днів він відвідає країни Близького Сходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-