Канадська опозиція підтримує відключення Росії від SWIFT

Канадська опозиція підтримує відключення Росії від SWIFT

Укрінформ
Найпопулярніша партія Канади обіцяє «розглянути можливість» відключення Росії від системи міжнародних банківських переказів SWIFT.

Про це йдеться у відповіді президента Ліберальної партії Канади Анни Гайні на запит Конгресу українців Канади, який є у розпорядженні Укрінформу.

«Ліберальний уряд працюватиме зі своїми союзниками над вивченням можливості відключення деяких російських банків від мережі SWIFT», - зазначила Гайні.

Вона наголосила, що Ліберальна партія вже порушувала це питання і в парламенті Канади. «Санкції є ефективним способом підвищення ціни агресії для Російської Федерації. Ліберальна партія Канади першою у парламенті запропонувала використовувати «доступ до SWIFT’у» як метод тиску на Росію», - підкреслила політик.

До Лібералів приєдналися і канадські зелені, які підтримали розширення санкцій проти Росії та відключення деяких банків від системи міжнародних грошових переказів.

Водночас, у штабі третьої за популярністю політичної сили Канади – Нової демократичної партії – таких радикальних кроків не схвалили. «Ми підтримуємо цільові санкції проти союзників Путіна та їх компаній, але не широкі секторальні санкції, що нашкодять усім росіянам», - повідомили там.

Натомість, у провладній Консервативній партії обговорення теми відключення Росії від SWIFT оминули.

Нагадаємо, що 19 жовтня в Канаді пройдуть федеральні вибори за результатами яких буде сформовано новий уряд. Наразі опитування свідчать, що найбільшу підтримку населення має опозиційна Ліберальна партія, від якої на 4% відстає Консервативна. Нині більшість у парламенті країни має Консервативна партія, а посаду прем'єр-міністра вже 10 років обіймає її лідер - Стівен Харпер, відомий своєю проукраїнською позицією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-