Українська розвідка: літаки РФ у Сирії бомблять не “Ісламську державу”

Українська розвідка: літаки РФ у Сирії бомблять не “Ісламську державу”

Укрінформ
Більшість ударів російської авіації в Сирії завдається не по об'єктах терористичного угруповання “Ісламська держава”.

Про це повідомило Головне управління розвідки МОУ. 

"15 жовтня ц.р. літаками Су-34, Су-24М та Су-25СМ ПКС РФ здійснено 33 літако-вильоти та завдано ударів по 32 об'єктах, більшість з яких не відносяться до терористичного угруповання “Ісламська держава” (провінції Алеппо, Дамаск, Дейр Ез-Зор, Ідліб та Хама)", - йдеться у повідомленні.

У ГУР зазначають, що аналіз результатів та географії ракетно-бомбових ударів, які завдавалися російськими літаками та кораблями по сирійській території, "свідчить про плани російського командування створити умови для проведення локальних наступальних дій ЗС Сирії та інших проурядових збройних формувань з території провінцій Латакія і Хама на північ у напрямку м.Алеппо (через провінції Алеппо та Ідліб)".

У військовій розвідці також наголосили, що участь підрозділів ЗС Росії у збройному конфлікті на стороні уряду Сирії вже призвела до радикальних дій з боку ісламістських терористичних організацій: "Лідери угруповання “Джабгат Ан-Нусра” закликали до організації терактів на території РФ, а також фізичного знищення президента Сирії Б.Асада та керівника радикального ліванського руху “Хезболла” Х.Насралли".

Між тим, командуванням ЗС РФ продовжуються заходи із забезпечення військової присутності на території Сирії: "Протягом доби військово-транспортними літаками Іл-76 виконано два літако-рейси до аеродрому Хмеймім".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-