Німеччина вітає рішення США залишитися в Афганістані

Німеччина вітає рішення США залишитися в Афганістані

Укрінформ
Німеччина вітає рішення США залишити своїх військових в Афганістані, вважаючи його важливим політичним сигналом для афганського населення.

Про це міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр заявив у четвер, коментуючи рішення США продовжити мандат військової місії в Афганістані, передає кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Я вітаю це рішення президента Обами», - заявив глава МЗС ФРН, назвавши його «перш за все, важливим політичним сигналом для афганського населення: міжнародне співтовариство не залишить Афганістан, а стоятиме на його боці в боротьбі з Талібаном».

Німецький міністр запевнив, що Німеччина також продовжить займатися цією проблемою. Він нагадав, що в останні тижні Берлін озвучив свій намір, не обмежений тимчасовими рамками, взяти участь в програмах навчання і професійної підготовки в Афганістані, а також розвитку на місцях. "Для цього рішення США закладає добрий фундамент", - зазначив Штайнмайєр.

Глава МЗС ФРН сказав, що для відновлення стабільності і розвитку в Афганістані, однак, також необхідні більші зусилля афганського уряду, оскільки саме він несе відповідальність за те, щоб люди отримали політичні та економічні перспективи. "Тривожним дзвінком" для проведення подальших політичних та економічних реформ міністр назвав корупцію, боротьба з якою має "енергійно просуватися".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-