Олланд не виключив продажу Росії нових кораблів

Олланд не виключив продажу Росії нових кораблів

Укрінформ
Президент Франції Франсуа Олланд не виключив можливості продажу в Росію нових кораблів французького виробництва, незважаючи на те, що операція по "Містралях" зірвалася.

Про це він заявив під час візиту на верфь у Сен-Назер на заході Франції, де були побудовані "Містралі", повідомляє AP.

"Відносини з Росією, з якою раніше ми домовилися про розрив контракту, налагодилися. Я навіть думаю, що в майбутньому можливі нові контракти", - повідомив французький президент.

У той же час, Олланд не уточнив, про яких кораблях йдеться - військових чи цивільних.

Нагадаємо: у 2011 році Росія замовила Франції два вертольотоносці "Містраль" і внесла передоплату у розмірі 840 мільйонів євро (загальна сума контракту - 1,2 мільярда).

Перший корабель повинні були передати російському флоту в листопаді 2014 року, проте влітку того ж року на тлі воєнних дій РФ в Україні президент Франції Франсуа Олланд заявив, що "не бачить умов" для передачі кораблів.

На початку серпня 2015 року Росія і Франція домовилися про розрив контракту на постачання вертольотоносців, кораблі залишились у власності Франції а потім були продані Єгипту.

Окрім того, Москва розраховує продати майбутньому власнику "Містралів" і вертольоти Ка-52К, розробка яких велася спеціально під проект вертольотоносця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-