Доповідь по МН-17 має запобігти подібним трагедіям - німецький адвокат

Доповідь по МН-17 має запобігти подібним трагедіям - німецький адвокат

Укрінформ
Остаточний звіт Ради з питань безпеки Нідерландів про причини катастрофи малазійського «Боїнга» МН-17 над територією сходу України 17 липня минулого року повинен послужити тому, щоб не допустити повторення подібних трагедій у майбутньому.

Таку думку в розмові з кореспондентом Укрінформу у ФРН висловив німецький адвокат, професор ряду університетів і експерт у сфері міжнародного і повітряного права Ельмар Гімулла.

“Метою цього розслідування не був пошук винних. Єдиною метою було перевірити те, як можна уникнути таких речей з авіаційної точки зору в майбутньому", - сказав Гімулла.

На його переконання, таким засобом є "закриття повітряного простору відповідними урядами".

Гімулла висловив переконання, що уряд України повинен був закрити своє небо для прольоту повітряних суден. Проте, визнає він, "у таких кризових ситуаціях дуже часто уряд, зважаючи на обставинами, приймає рішення, які пізніше виявляються помилковими".

“Це не є звинуваченням українського уряду. Він опинився тоді у вкрай критичній ситуації і не відреагував належним чином", - запевняє він.

Проте, Гімулла, будучи адвокатом трьох німецьких сімей, що втратили рідних у цій катастрофі, саме проти уряду України подав позов до Європейського суду з прав людини на суму по 1 млн євро на кожну сім'ю в якості компенсації. Позов подали в січні цього року, рішення по ньому поки що немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-