Авіакомпанії напоготові через російську стрілянину в Сирії

Авіакомпанії напоготові через російську стрілянину в Сирії

Укрінформ
Авіакомпанії, що виконують рейси на Близькому Сході, отримали попередження європейських установ про те, що російські військові кораблі здійснювали пуски ракет дальнього радіусу ураження на територію Сирії, в напрямках, які можуть перетинати їхні траєкторії польотів.

Про це у вівторок повідомляє Sydney Morning Herald із посиланням на інформацію про попередження Європейського агентства з авіаційної безпеки.

"Цей інформаційний бюлетень з безпеки оприлюднюється для інформування користувачів повітряного простору про небезпеку", - заявили в безпековому агентстві, додавши: «ЄААБ буде вносити зміни в цей інформаційний бюлетень, якщо буде з’являтися більш конкретна інформація, що матиме відношення до ситуації".

У попередженні Європейського агентства з авіаційної безпеки не йдеться про конкретні вказівки щодо уникання повітряного простору між Каспійським морем і Сирією.

Авіакомпанія Air France в результаті повідомила про зміну траекторій своїх польотів. British Airways і Lufthansa заявили, що маршрути не змінюватимуть.

Австралійське видання зазначає, що рейс авіакомпанії Qantas сполученням Дубай-Лондон проходить повітряний простір Ірану двічі на день на висоті близько 11 тисяч кілометрів, що "на десятки тисяч футів вище, ніж стандартна висота польоту запущених ракет".

Речник австралійського Qantas зазначив, що наразі немає інформації про наміри авіакомпанії щодо зміни маршрутів, додавши, що Qantas не надають вичерпну інформацію про свої повітряні коридори, оскільки вони можуть змінюватися в залежності від багатьох факторів, в тому числі погоди і вітру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-