Керрі закликав об'єднатися навколо сирійської проблеми

Керрі закликав об'єднатися навколо сирійської проблеми

Укрінформ
Розв'язання конфлікту в Сирії можливе тільки за умов політичного врегулювання і трансформації влади, що на сьогоднішньому етапі вимагає від міжнародної спільноти, в тому числі РФ, об'єднаних зусиль.

На цьому наголосив у вівторок в Бостоні державний секретар США Джон Керрі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні настав час для провідних держав світу об'єднатися та знайти політичне рішення", - заявив глава держдепартаменту США під час прес-конференції за результатами міністерської зустрічі з австралійською стороною.

Він підкреслив, що це стосується в тому числі Росії, яка також демонструє активність у регіоні. Втім, за його словами, в Москві поки не визначились з пріоритетами, оскільки декларують боротьбу з ІДІЛ, а насправді відбувається підтримка режиму Башара Асада.

У цьому зв'язку Керрі зауважив, що розвиток ситуації в Сирії вже найближчим часом поставить Росію перед вибором.

"Якщо Росія дійсно вважає пріоритетом боротьбу проти екстремізму, а також подолання загрози повернення терористів до РФ, то існує спосіб швидко почати розв'язувати цю проблему", - підкреслив Керрі, натякнувши на політичне врегулювання.

Якщо ж Москва надалі в основному підтримуватиме Асада, а не боротиметься з ІДІЛ, то в зоні бойових дій з'являться нові екстремісти, що тільки ускладнить досягнення швидкого рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-