В Bellingcat прокоментували доповіді Росії і Нідерландів про катастрофу MH17

В Bellingcat прокоментували доповіді Росії і Нідерландів про катастрофу MH17

Укрінформ
Засновник сайту розслідувальної журналістики Bellingcat Еліот Хіггінс прокоментував доповіді Ради безпеки Нідерландів і виробника Буків - російського концерну Алмаз-Антей про катастрофу рейсу MH17 в Донбасі, представлені в один день, 13 жовтня.

Хіггінс вважає, що перший доповідь, представлений Алмаз-Антеєм, - очевидна спроба відвернути увагу від справжнього доповіді і правди, передає Meduza.io.

Він зазначив, що найцікавіше в цій доповіді - відмінності від попередньої доповіді виробника Буків. Це пов'язано з тим, що в минулий раз в доповіді було багато деталей, що вказують на вину сепаратистів і ці деталі змінили.

Зокрема, змінено місце запуску ракети і її модель - з 9M38M1 на 9М38.

"Я вважаю, що номер був змінений тому, що спершу вони вважали, що таких ракет у росіян немає, а потім виявилося, що є", - зазначив Хіггінс.

Він також заявив, що доповідь Алмаз-Антея - демонстрація для ЗМІ, причому розрахована на російську аудиторію і "типовий фокус російської пропаганди".

"Все це повна маячня, і розсудливим людям не варто звертати на неї уваги", - підкреслив засновник Bellingcat.

Щодо доповіді Раді безпеки Нідерландів Хіггінс зазначив, що в ньому наводяться висновки трьох різних країн про можливе місце запуску, і всі три вказують на один і той же район.

"При цьому доповідь Ради безпеки повністю підтверджує висновки, до яких прийшли фахівці Bellingcat: збігається і місце запуску, і тип ракети - все збігається", - підкреслив засновник сайту журналістських розслідувань.

Раніше повідомлялося, що ключові країни світу відреагували на публікацію Радою безпеки Нідерландів результатів розслідування катастрофи рейсу МН17.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-