США хочуть скликати РБ ООН через ракетні випробування Ірану

США хочуть скликати РБ ООН через ракетні випробування Ірану

Укрінформ
Сполучені Штати мають намір винести на розгляд Ради Безпеки ООН питання законності недавніх випробувань Іраном балістичної ракети далекого радіусу дії, що було заборонено раніше резолюцією Радбезу.

Про це зазначив у вівторок в Вашингтоні заступник речника Державного департаменту США Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Безперечно, ми піднімемо це питання на засіданні РБ ООН, як ми це робили після подібних запусків раніше", - пояснив зауважив Тонер.

За його словами, Іран останнім часом постійно ігнорує резолюції Ради Безпеки ООН, що викликає у Вашингтона глибоке занепокоєння.

Водночас представник США не став категорично стверджувати, що Іран і цього разу порушив заборону, зауваживши, що в ситуації має розібратися Радбез.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю державне інформагенство Ірану "IRNA" повідомило про успішне випробування нової балістичної ракети далекої дії нового покоління класу "земля-земля" під назвою "Emad". Це перша іранська ракета далекого радіусу дії, яка дозволяє наводити й контролювати удар доти, поки він не влучить у ціль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-