Авіабаза на Окінаві: плани США довели японську владу до суперечок

Авіабаза на Окінаві: плани США довели японську владу до суперечок

Укрінформ
Губернатор японської префектури Окінава Такеші Онага офіційно анулювала дозвіл на будівництво нового аеродрому для ВПС США, наданий його попередником.

Про це повідомляє Japan Times.

«Такеші Онага у вівторок офіційно скасував схвалене його попередником, виділення центральним урядом країни землі для переміщення військової бази США в межах префектури», - повідомили місцеві чиновники.

При цьому з боку японського керівництва вже вживаються правові заходи, аби призупинити дію рішення губернатора. Початок будівництва аеродрому біля міста Наго в селищі Хэноко заплановано почати вже цієї осені.

Питання розміщення американських військових залишається суперечливим. Центральна влада та керівництво Окінави в ході проведення місячних консультацій, що закінчилися наприкінці вересня, не змогли досягти компромісу з приводу розміщення бази Futenma. Основна проблема полягає в тому, що база розташована в густонаселеному місті Ginowan на острові Окінава.

Загалом Окінава становить 0,6% від території Японії, при цьому там розміщені 74% американських військових об'єктів, 25,8 тисячі американських військовослужбовців та 19 тисяч членів їх сімей і цивільних американців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-