Маккейн: Іран на прикладі Сирії показав, що йому не можна довіряти

Маккейн: Іран на прикладі Сирії показав, що йому не можна довіряти

Укрінформ
Адміністрація Обами обрала помилкову позицію, потураючи іранському режиму у вигляді ядерної угоди, що вже зараз призводить до загострення ситуації в Сирії на накачування м'язів Тегераном.

Таку критику в адресу Білого дому висловив у понеділок впливовий сенатор США, голова Комітету з питань Збройних сил Джон Маккейн, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Не минуло й місяця, як адміністрація відстояла свою ядерну угоду з Іраном, та попри запевнення президента Обами, держсекретаря Керрі та інших у тому, що ця угода може посилити позиції помірних іранців, послабити прихильників жорсткої політики та відкрити нову еру поліпшення відносин між нашими країнами, здається, відбувається все навпаки", - підкреслив політик.

Він зауважив, що тільки за останні тижні іранський режим відправив у Сирію сотні одиниць додаткових сил, щоби "разом з Росією підтримати кривавий режим Асада". До того ж, Іран поступово реалізовує плани придбання російських систем ППО С-300 – одну з найбільш передових у світі.

Іран випробував нову вдосконалену балістичну ракету далекого радіусу дії "в порушення резолюції Ради Безпеки ООН". Втім "найбільш тривожним" сенатор назвав засудження американського журналіста Джейсона Резайана – одного з чотирьох американців, затриманих в Ірані за сфабрикованими звинуваченнями в шпигунстві.

"Чи можна це назвати прогресом, який пообіцяли прихильники угоди з Іраном? На жаль, посилення злісної поведінки Ірану за останні кілька тижнів є небезпечним, але передбачуваним наслідком тривалої звички адміністрації ігнорувати та применшувати більш широку загрозу, яку представляє Іран", - наголосив Маккейн.

У цьому зв'язку він закликав президента США відмовитися від "невдалої політики потурання іранській владі й почати робити значно більше, щоб протистояти цьому".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-