Пілоти РФ приторговують в Сирії зброєю, алкоголем і їжею - розвідка

Пілоти РФ приторговують в Сирії зброєю, алкоголем і їжею - розвідка

Укрінформ
Льотчики військово-транспортної авіації Повітряно-космічних сил ЗС РФ нелегально перевозять під час своїх рейсів до Сирії продукти харчування і алкоголь з метою подальшої реалізації.

Про це повідомило Головне управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України.

"Встановлено факти зловживання службовим становищем льотним складом літаків військово-транспортної авіації ПКС ЗС РФ. Зокрема, на борту літаків до Сирії перевозяться продукти харчування і алкоголь з метою подальшої реалізації", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у період 10-11 жовтня літаками Ан-124, Іл-76 і Ту-154Б-2 виконано п'ять рейсів до аеропорту Латакія/Хмеймім.

В ГУР повідомляють, що командуванням ЗС РФ продовжуються заходи з нарощування російського контингенту і забезпечення військової присутності на території Сирії. Зокрема,  плавуча майстерня “ПМ-56” Чорноморського флоту пройшла протоку Босфор та здійснює перехід до узбережжя Сирії.

У військовій розвідці також зазначили, що в результаті наступу (з 7 жовтня ц.р.) підрозділів ЗС Сирії та проурядових збройних формувань проти повстанських угруповань, військами Башара Асада відновлено контроль над населеними пунктами в провінціях Латакія (Кафр Далба) і Хама (Аль-Бахса, Атшан і Таль Скін). Авіаційну підтримку діям сирійських підрозділів надавали літаки та вертольоти ПКС ЗС РФ в Сирії.

"Зокрема, 10 та 11 жовтня ц.р. літаками Су-34, Су-24М і Су-25 здійснено по 64 літако-вильоти та завдано ударів, відповідно по 55 і 63 об'єктах у провінціях Алеппо, Дамаск, Ідліб, Латакія, Ракка та Хама (переважно по опозиційних уряду Сирії збройних формуваннях, більшість з яких не відносяться до терористичного угруповання “Ісламська держава”). Застосовувались авіаційні бомби КАБ-500С та бетонобійні авіаційні бомби БетАБ-500. Прикриття літаків штурмової та бомбардувальної авіації забезпечували винищувачі типу Су-30", - йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-