Авіаперевізники бояться російських ракет

Авіаперевізники бояться російських ракет

Укрінформ
Використання Росією крилатих ракет у сирійському конфлікті змусило деякі авіакомпанії змінити маршрути лайнерів.

Про це у понеділок пише німецьке видання Welt.

“Міжнародні авіаційні організації занепокоєні через використання Росією крилатих ракет у сирійському конфлікті. Європейське агентство з авіабезпеки (EASA) опублікувало у зв'язку з цим попереджувальну інформацію для авіаперевізників, які здійснюють польоти над Каспійським морем, Іраном та Іраком», - зазначається у матеріалі.

На попередження відреагувала французька Air France, яка з 10 жовтня почала вживати запобіжні заходи (не уточнюючи які) при прольоті над територією Ірану і Каспійського моря. Крім того, у даний час цей перевізник не літає над Єменом, східними регіонами України, Сирією, Іраком і Лівією.

Щодо німецької Lufthansa, то лайнери цієї компанії не літають над територією Сирії. У керівництві концерну говорять, що уважно стежать за ситуацією.

      Eurocontrol минулої суботи провів телеконференцію з європейськими перевізниками, у ході якої обговорив ситуацію з використанням РФ ракет.

      «Обліт кризових зон – одна з основних проблем авіаційної безпеки», - заявив наприкінці минулого тижня шеф EASA Патрік Кай Енде. Як приклад він навів аварію малайзійського «Боїнгу» МН-17, збитого торік у липні над  Україною ракетою класу земля-повітря. Автор статті нагадує, що до цієї трагедії українська влада оголосила безпечною висоту 9750 м, «Боїнг» летів на 250 м вище за цю позначку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-