У НАТО закликали готуватися до посилення санкцій проти Росії

У НАТО закликали готуватися до посилення санкцій проти Росії

Укрінформ
Парламентарі країн, що входять до Північноатлантичного альянсу, закликали бути готовими до негайного введення нових санкцій проти Росії в разі порушення режиму припинення вогню на Донбасі.

Про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті ПА НАТО.

"Країни НАТО повинні бути готові посилити санкції, якщо Росія не буде виконувати свої зобов'язання", - зазначається у заяві й наголошується, що існуючі санкції повинні бути збережені, поки РФ не виконає повною мірою Мінську угоду про припинення вогню.

При цьому підкреслюється, що уряди країн НАТО повинні забезпечити "повну підтримку" Україні та прагнути послабити економічний вплив РФ шляхом зниження залежності Європи від російської нафти та газу.

У той же час відзначається, що Захід бажає діалогу з Росією. "Ми повинні продовжувати діалог. Двері не зачинені. Зрештою, Росія сама вирішить, чи увійти їй у ці двері та розпочати співпрацю", - йдеться в заяві від імені представника Латвії Еріка Ояра Калниньша.

Нагадаємо, в понеділок повинна бути прийнята резолюція Комітету з економічних питань і питань безпеки Асамблеї, в якій буде вказана необхідність ввести подальші економічні санкції проти Москви у випадку, якщо РФ не виконає свої зобов'язання за Мінськими угодами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-