Кемерон озвучив вимоги для збереження Британії в ЄС

Кемерон озвучив вимоги для збереження Британії в ЄС

Укрінформ
Британський прем’єр Девід Кемерон та його соратники назвали ціну збереження Великобританії в складі Європейського Союзу.

Про це у неділю повідомляє британське видання Telegraph.

"Девід Кемерон і його найближчі соратники розробили план із чотирьох пунктів з ключовими вимогами щодо збереження Британії у Європейському Союзі", - йдеться в публікації.

З цим планом британські дипломати поїхали до столиці ЄС, щоб отримати від європейських країн згоду на нову угоду між Лондоном та Брюсселем напередодні референдуму щодо входження Об’єднаного Королівства до Євросоюзу.

Перший пункт плану включає запевнення від Брюсселя, що Велика Британія "знаходитиметься за межами руху до європейської наддержави".

Брюссель також має зробити розгорнену заяву щодо того, що "євро не є офіційною валютою ЄС, запевнивши, що Європа – це "мультивалютний союз". Таку вимогу Британія поставила для підтвердження того, що їхня офіційна валюта – фунт стерлінгів – залишиться правомірною і існуватиме завжди.

Крім того, однією з вимог є надання можливості парламенту Британії відміняти "небажані директиви" та не виконувати існуючі закони.

Четвертий пункт плану вимагає нової структури для ЄС. Зокрема, блок держав має бути реорганізований таким чином, щоб "19 країн єврозони не домінували над 9 країнами, які не входять до валютного союзу".

Нові вимоги мають сприяти урядовій кампанії, яка стартуватиме в понеділок, щодо переконання  британських виборців на користь ЄС. Натомість, минулого тижня скептики Євросоюзу розпочали кампанію з виходу Британії із єврозони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-