Білоруська опозиція перед виборами: Ми вже програли

Білоруська опозиція перед виборами: Ми вже програли

Укрінформ
У столиці Білорусі опозиційні сили проводять останню акцію перед завтрашними виборами президента, яку назвали "ходою національного прапора".

Про це повідомляє БелаПАН.

Учасники зібралися близько 17:00 на площі Свободи, звідки почали ходу до площі Якуба Коласа. Люди принесли з собою опозиційні біло-червоно-білі прапори і прапорці, деякі одягнені в ці кольори.

Перед початком ходи виступили опозиціонери Микола Статкевич, Володимир Некляєв та Анатолій Лебедько.

Статкевич відкрив мітинг, подякувавши всім, хто прийшов на акцію, "за мужність". "Кампанія вже програна, бо влада сфальшувала навіть виборчий бюлетень, в якому немає жодного демократичного кандидата", - сказав він.

У свою чергу Некляєв заявив, що "воля і свобода не приходять до тих, хто до неї байдужий". За його словами, "білоруський режим з року в рік, день у день залякує людей цією самою свободою і демократією, каже, що в Україні тільки кров і війна". "Це найбільша брехня, рабська філософія тих, хто над нами тяжіє", - заявив він. Політик зазначив, що український народ "своєю волею почав рух до демократичної Європи", а білоруси "завжди запізнювалися в русі до незалежності і державності".

За інформацією журналістів, на початку в ході брали участь 300-350 чоловік, коли ж колона наближалася до кінцевого пункту свого маршруту, учасників було вже близько тисячі.

В даний час голова колони досягла кінцевого пункту.

За пересуванням демонстрантів стежила міліція. Про порушення або зіткнення не повідомлялося.

Фото: tut.by

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-