Польща розміщуватиме біженців у 15 центрах

Польща розміщуватиме біженців у 15 центрах

Укрінформ
Польща планує розмістити біженців з півдня в 15 центрах, для чого потрібно буде збудувати чотири нових об’єкти. До Польщі потраплять лише ті мігранти, які не становитимуть загрози для безпеки країни.

Про це в Сеймі заявив голова Управління з питань іноземців (UDSC) Рафал Рогала, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Польщі.

"Cьогодні UDSC має 11 центрів, а тому зараз є потреба відкриття ще чотирьох", - заявив Рогала.

Він зауважив, що Польща може відмовити біженцям у праві в’їзду на територію країни у випадку, якщо особи становитимуть загрозу для безпеки країни.

"Ми порівнюватимемо інформацію з різними базами даних, як європейських, так і спецслужб окремих країн. Ми звертаємо увагу на побоювання поляків у цьому питанні", - заявив голова UDSC.

За його словами, крім центрів для біженців свої пропозиції щодо розміщення мігрантів надають й представники гмін (найменших адміністративно-територіально одиниць Польщі). Він зазначив, що управління розглядає різноманітні пропозиції щодо розміщення мігрантів з боку гмін, а також приватних осіб та громадських організацій.

Голова UDSC нагадав, що відповідно до рішення Ради ЄС, до Польщі упродовж двох років потраплять 7082 особи з країн Європи, куди масово прибувають біженці, а також, ймовірно, Лівану, де розташовані їхні табори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-