Члени кабінету Меркель говорять про необхідність обмежити потік біженців

Члени кабінету Меркель говорять про необхідність обмежити потік біженців

Укрінформ
Німеччина не витримає нинішнього навантаження за числом біженців упродовж тривалого часу, вважають віце-канцлер ФРН Зігмар Габріель і міністр закордонних справ Франк-Вальтер Штайнмайєр.

Про це лідери Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) написали в спільній статті  німецького тижневика Spiegel, який вийде з друку в суботу. Фрагмент її опубліковано 9 жовтня на сайті видання.

"Ми не можемо тривалий час щорічно приймати і інтегрувати більше мільйона біженців", - відмітили вони.

 На їхню думку, "незважаючи на безпрецедентну готовність німців допомогти, ми повинні зробити все можливе, щоб кількість мігрантів, які прибувають до Німеччини, зменшилася". Габріель і Штайнмаєр упевнені, що політика керівництва країни "Лише тоді матиме підтримку (населення) в довгостроковій перспективі, якщо він (уряд) не піддаватиме готовність людей допомагати надмірному випробуванню".

 Автори статті також відмітили, що дискусія в Німеччині має відбуватися не лише між прихильниками протилежних позицій: "Ми впораємося з цим" (основна теза канцлера ФРН Ангели Меркель. - Ред.) і "Човен переповнений" (її опонентів), не то питання біженців загрожує "розірвати суспільство".

Позиція керівників СДПН дещо суперечить деклараціям їх шефа - Ангели Меркель. Так думає і половина населення. За даними свіжого опитування, проведеного каналом ZDF, 51% респондентів вважає, що Німеччина вже не в змозі впоратися з напливом біженців, тоді як 45% упевнені в протилежному.

Фото: AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-