Конгрес США наблизився на крок до зняття ембарго на експорт нафти

Конгрес США наблизився на крок до зняття ембарго на експорт нафти

Укрінформ
Нижня палата Конгресу США ухвалила в п'ятницю законопроект, який знімає заборону на експорт сирої нафти з країни, що діяла впродовж чотирьох десятиліть.

Водночас, автори ініціативи мають постаратися, щоб проект закону був прийнятий також у Сенаті, пише американське видання The Hill.

"Законодавці проголосували більшістю (261 проти 159) за скасування чинної вже 40 років заборони на експорт сирої нафти, стверджуючи, що це є необхідним заходом для підтримання американської нафтової індустрії,", - зазначається в публікації.

Прихильники скасування ембарго аргументували, що це збільшити світові поставки нафти і приведе до зниження цін на бензин для американських споживачів.

Законопроект підтримали, головним чином, республіканці, які і виступили його ініціаторами. Однак під час голосування в Палаті представників свої голоси також віддали 26 демократів.

Натомість адміністрація президента, яка належить до демократичного табору, виступає проти таких заходів, які, на думку Білого дому, завадять розвитку альтернативних джерел енергії.

Законопроект має ще затвердити верхня палата американського Конгресу – Сенат США. Як прокоментував ситуацію конгресмен-республіканець Джо Бартон, навіть якщо в Сенаті проголосують всі республіканці, потрібно знайти ще шість демократів, "яких у нас немає".

При цьому не виключається, що демократи наполягатимуть на "компромісному пакеті" перед тим, як це питання буде виставлятися на голосування в верхній палаті американського Конгресу.

У США з 1975 року діє заборона на експорт сирої нафти, яка була введена у відповідь на дії арабських нафтопостачальників, що призвели до різкого стрибку на нафту.

Фото з сайту kake.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-