Протести в Кишиневі на руку Росії - Stratfor

Протести в Кишиневі на руку Росії - Stratfor

Укрінформ
Безперервні антиурядові протести в Кишиневі можуть призвести до зміни політичного вектора країни в бік Росії.

Про це йдеться в аналітичному огляді американської приватної розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Протести в Кишиневі можуть призвести до зміни політичного вектора Республіки Молдова на користь Росії, незважаючи на те, що сама Росія стикається сьогодні з серйозними внутрішніми і зовнішньополітичними проблемами. З часу революції 2009 року, в результаті якої до влади прийшли прозахідні політики, Молдова пережила кілька урядових криз, однак політична криза знайшла для країни форму хронічного стану», відзначається в огляді.

На думку його авторів, суть проблеми полягає в тому, що політичний клас в Молдові ділиться на два табори – проєвропейський і проросійський, і з цієї точки зору ситуація в Молдові багато в чому схожа з політичною ситуацією в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, у столиці Молдови тривають безстрокові акції протесту, з одного боку, представників Громадянської платформи «Гідність і правда», а з іншого – прихильників Партії соціалістів і проросійської «Нашої партії».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-