У США закликають змінити силовий баланс у Сирії

У США закликають змінити силовий баланс у Сирії

Укрінформ
Забезпечити механізм політичного врегулювання в Сирії, чого домагаються США в діалозі з Москвою, можна тільки змінивши баланс сил на свою користь. Інакше Росія й надалі користуватиметься нерішучістю Заходу для просування своїх цілей на Близькому Сході.

Про це йдеться в статті колишнього держсекретаря США Кондолізи Райс та екс-глави Пентагону й ЦРУ Роберта Гейтса у впливовій газеті The Washington Post.

"Путін дійсно реагує на обставини на Близькому Сході. Він бачить вакуум, що виник через нашу нерішучість повною мірою долучитися до таких місць, як Лівія, а також продовжити свій курс в Іраку", - наголошується в публікації.

Водночас, зазначається далі, Путін далеко не є захисником міжнародної стабільності.

Райс та Гейтс зазначають, що "ми повинні створити кращий для нас військовий баланс сил у регіоні, якщо  хочемо добиватися політичного рішення, прийнятного для нас і наших союзників".

На їхнє переконання, США мусять керувати ситуацією на місцях. Ні польотні зони, ні безпечні притулки для населення не є "новоспеченими" ідеями. Вони працювали і раніше та вимагають серйозної уваги.

Крім того, забезпечення надійної підтримки для курдських сил, сунітських племен й залишків іракського загону спецпризначення не є нісенітницею. Це може "просто врятувати нашу поточну стратегію, що руйнується". Важливо також зміцнити відносини США з Туреччиною, яка ще не встигла оговтатися від наслідків втручання Москви.

У публікації також вказується на необхідність "деконфліктизації" у взаємодії коаліції з росіянами, як би це не було неприємно. "Ми повинні зробити все, що можемо, щоб запобігти виникненню інцидентів між нами. Ймовірно, навіть Путін поділяє цю стурбованість", - зауважують автори.

Росіяни усвідомлюють свою мету дуже добре: убезпечити свої інтереси на Близькому Сході за допомогою будь-яких засобів, підсумовується в публікації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-