Директор Volkswagen вибачився перед Конгресом США

Директор Volkswagen вибачився перед Конгресом США

Укрінформ
Директор американського представництва німецької компанії Volkswagen Майкл Горн вибачився перед Конгресом США за коригування компанією тестів на вміст шкідливих речовин у вихлопах авто та заявив, що шокований масштабами шахрайства.

За його словами, рішення встановити у автомобілі спеціальні пристрої, що мали обдурити тести на шкідливі речовини у вихлопах, приймали окремі програмні інженери, а не дирекція компанії, повідомляє Бі-бі-сі.

"Я так розумію, це були кілька програмних інженерів, які зробили це", - сказав він під час виступу у Палаті представників, зазначивши, що трьох працівників Volkswagen уже відсторонили у зв'язку зі скандалом.

Тим часом, як повідомляє ТАСС, влада Техасу подала до федерального суду округу Тревіс позов проти Volkswagen за звинуваченням у порушенні норм екології.

Як заявили в прокуратурі, дії Volkswagen порушили закони штату про захист прав споживачів і являють собою випадок недобросовісної конкуренції, забороненої в Техасі. У зв'язку з цим влада штату просять суд розглянути можливість накладення на автогіганта грошового штрафу та стягнення з нього компенсацій. Про які саме суми може йти мова, поки не ясно.

Як повідомлялося, американське агентство охорони довкілля повідомило, що виявило в автомобілях Audi A3, Jetta, Beetle, Golf та Passat пристрій, який включає фільтри під час тестів на вміст шкідливих речовин у вихлопних газах і виключає їх при звичайній експлуатації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-