Румунія готується подати до суду на Volkswagen

Румунія готується подати до суду на Volkswagen

Укрінформ
Румунія має намір подати до суду на автоконцерн Volkswagen з вимогою відшкодувати матеріальний збиток за вже сплачений румунськими автовласниками обов'язковий збір за екологію.

Про це повідомила міністр навколишнього середовища Румунії Гратіела Гаврілеску, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Румунські автовласники були обдурені при оплаті обов'язкового збору за екологію: вони оплачували мита за користування автомобілями класу Euro 5, тоді як придбані ним машини відповідали лише класу Euro 4 або Euro 3. Нам необхідно подати судовий позов і зажадати від автоконцерну відшкодування матеріального збитку», - заявила міністр.

За її словами, міністерство чекає офіційної відповіді від компанії, до якого класу належать більш ніж 105 тисяч автомобілів марки Volkswagen, які були імпортовані Румунією за останній час.

Як повідомлялося, концерн Volkswagen AG оголосив про намір відкликати 11 мільйонів автомобілів для переобладнання по всьому світу. Цей крок, на думку аналітиків, коштуватиме концерну більше ніж 6,5 мільярдів доларів. Компанії також загрожують штрафи від регулювальників у різних країнах і судові позови від обдурених клієнтів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-