Керрі півгодини говорив з Лавровим про Сирію і Україну

Керрі півгодини говорив з Лавровим про Сирію і Україну

Укрінформ
Підвищення військової активності РФ у Сирії, яка продовжує вражати об'єкти опозиції замість ІДІЛ, а також процес імплементації Москвою мінських домовленостей стали основними темами телефонної розмови між держсекретарем США Джоном Керрі і главою МЗС Росії Сергієм Лавровим.

Про це повідомив у четвер речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Під час телефонної розмови, яка тривала близько 30 хвилин, сторони обговорили дві теми: вони говорили про Сирію і Україну", - зазначив представник держдепу.

Щодо Сирії, то, за словами Кірбі, США висловили занепокоєння, що "переважна кількість цілей, по яким були нанесені удари російськими силами, не пов'язані з "Ісламською державою". Сторони також говорили про важливість розвитку діалогу на тактичному рівні щодо деконфліктизації та уникнення непорозумінь під час проведення бойових операцій у повітрі.

При цьому Керрі наголосив на важливості дипломатичного рішення конфлікту в Сирії, яке має супроводжуватися політичною трансформацією з усуненням режиму Асада від влади.

Що ж до України, держсекретар нагадав російському міністру про Мінські домовленості та важливість досягнення їх повної імплементації.

Коментуючи цю частину розмови двох лідерів, Кірбі зауважив, що в Україні зберігається "дуже крихкий режим припинення вогню". Втім, продовжив він, можна констатувати деякі кроки в напрямку виконання Мінських домовленостей.

За словами представника держдепу, Керрі і Лавров погодились, що ці кроки є позитивною ознакою, і "обидва лідери хотіли би бачити продовження цього процесу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-