На депортацію нелегалів з ЄС готові виділити майже €800 млн

На депортацію нелегалів з ЄС готові виділити майже €800 млн

Укрінформ
Євросоюз до 2020 року виділить близько 800 млн євро на депортацію нелегальних мігрантів.

Так вирішили члени Ради міністрів внутрішніх справ країн ЄС.

"Для збільшення ефективності системи повернення мігрантів потрібні адекватні фінансові ресурси. Фонд із притулку, міграції та інтеграції підтримуватиме дії країн-членів, які планують виділити понад 800 млн євро на програми повернення мігрантів", - зазначається в резолюції Ради.

При цьому держави-члени домовилися мобілізувати зусилля задля повернення мігрантів, перевірки документів, що підтверджують законність перебування, і обговорили можливість створення сил для охорони кордону.

"Збільшення відсотка повернення має діяти як фактор стримування для нелегальної міграції", - зазначили міністри.

Найближчим часом планується запустити мережу офіцерів служби Європейського міграційного зв’язку (EMLO). Очікується, що до кінця року запрацюють офіси у Єгипті, Марокко, Лівані, Нігері, Нігерії, Сенегалі, Пакистані, Сербії, Ефіопії, Тунісі, Судані, Туреччині та Йорданії.

ЄС також планує застосовувати більше важелів впливу на африканські та інші бідні країни, зокрема шляхом фінансової підтримки, щоб вони приймали видворених із ЄС мігрантів.

Рада міністрів МЗС також привітала запровадження в ЄС принципу "більше за більше" як механізму для посилення впливу окремих країн-членів Союзу та ЄС у цілому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-