Генерал США каже, що через Росію доведеться переглянути баланс сил в Європі

Генерал США каже, що через Росію доведеться переглянути баланс сил в Європі

Укрінформ
Створення нових військових баз РФ на кордоні з Україною, а також дії агресора в країнах Балтії вимагають від США і НАТО збільшити військовий контингент у Східній Європі та надати Україні зброю.

На цьому наголосив під час слухань у четвер в американському Сенаті колишній заступник начальника штабу Сухопутних військ США генерал у відставці Джон Кін, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Треба визнати, що Росія не закінчила в Україні, оскільки з'являються нові військові бази на кордоні. У нас іще залишається час, щоб на додаток до ефективної програми тренувань українських батальйонів американськими військовими та надання нелетальної допомоги, забезпечити їх оборонним озброєнням і можливостями, які, безсумнівно, створять різницю", - заявив Кін.

Він уточнив, що має на увазі системи протитанкового озброєння, неракетні системи ППО для протидії дронам, антиартилерійські радари, забезпечення розвідданими з боку США.

Крім того, він звернув увагу на розгортання ротаційних військ у межах програми США/НАТО Atlantic Resolve на території країн Балтії, Польщі, Румунії та Угорщини. Колишній генерал назвав це "корисним кроком, однак таким, що незначним чином стримує агресію Росії". 

За його словами, "Росія впливає на російськомовні меншини в країнах Балтії безперервною пропагандою, щоб розпалити безлади та створити розкол у країнах".

У цьому зв'язку, зазначив генерал, Пентагон має переглянути план дислокації для бойового командування, "зважаючи на ревізіоністські та агресивні дії Росії". Він зауважив, що Тихоокеанське бойове командування є найбільшим, яке налічує понад 400 тис. військ, у той час як Європейське є значно меншим, ніж має бути – лише 50 тис. За часів холодної війни чисельність військ у Європі дорівнювала приблизно 600 тис., нагадав він.

"Якщо ми будемо продовжувати утримуватися від дій та дозволяти страху домінувати над нами замість того, щоб самим вселяти страх, то агресія Росії не тільки поширюватиметься на Близький Схід, але, очевидно, також загострюватиметься в країнах Балтії та Східної Європи", - наголосив Кін.

Фото: ukraineunderattack.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-