У Пентагоні назвали втручання РФ у Сирії стратегічною помилкою

У Пентагоні назвали втручання РФ у Сирії стратегічною помилкою

Укрінформ
Військове втручання Росії в Сирії є фундаментальною стратегічною помилкою, що призведе до втрат насамперед серед російських військових.

Про це заявив міністр оборони США Ештон Картер за результатами засідання глав оборонних відомств країн-членів НАТО у четвер у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Як я вже неодноразово повторював, Сполучені Штати переконані, що це є фундаментальною стратегічною помилкою, що лише розпалюватиме і продовжуватиме громадянську війну у Сирії. Ми не співпрацюємо з Росією, доки вона продовжуватиме цю помилкову стратегію. Ми бачимо надзвичайно непрофесійні дії російських сил, які порушили турецький повітряний простір. Тут, у Брюсселі, ми наголосили, що це є повітряний простір НАТО», - заявив глава Пентагону.

Він висловив думку, що упродовж наступних днів російські збройні сили зазнають втрат у Сирії.

«Ми також продовжуємо чітко заявляти: якщо Росія хоче вийти із міжнародної ізоляції, вона мусить припинити свою агресію на сході України, окупацію і анексію Криму та виконати свої зобов’язання за Мінськими домовленостями», - заявив міністр оборони США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-