В ЄС вирішили активніше видворяти нелегалів

В ЄС вирішили активніше видворяти нелегалів

Укрінформ
У Європейському Союзі в умовах масового напливу біженців затвердили всеохоплюючий план дій щодо активізації політики повернення нелегальних мігрантів до своїх країн.

Таке рішення ухвалила у четвер у Люксембурзі Рада ЄС з питань юстиції та внутрішніх справ, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

При цьому, ці дії не стосуватимуться біженців, які перебувають під міжнародно-правовим захистом.

«Ми завжди казали, що повинні захищати тих, хто потребує міжнародного захисту. Однак, ті, хто не потребує міжнародного захисту, повинні бути повернені до своїх країн», - заявив міністр закордонних та європейських справ головуючого в ЄС Люксембургу Жан Асселборн.

Затверджене міністрами рішення про майбутню політику повернення нелегальних мігрантів передбачає всеохоплюючий комплекс заходів щодо посилення співробітництва між країнами-членами, третіми країнами, агентством ЄС з управління кордонами Frontex у питанні реадмісії нелегальних мігрантів з території ЄС. Особлива роль у плані також покладається на дипломатичні представництва ЄС у країнах, які є найбільшими джерелами нелегальних мігрантів.

Для координації політики ЄС з повернення нелегальних мігрантів новостворені Європейські міграційні офіси зв’язку будуть розгорнуті до кінця 2015 року в Єгипті, Марокко, Лівані, Нігері, Нігерії, Сенегалі, Пакистані, Сербії, Ефіопії, Тунісі, Туреччині, Судані та Йорданії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-