НАТО створить ще два штаби у Східній Європі

НАТО створить ще два штаби у Східній Європі

Укрінформ
НАТО ухвалить рішення про створення двох нових штабів на території східних союзників з метою удосконалення швидкого реагування на загрози.

Про це повідомив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у вступному слові на засіданні Північноатлантичної ради на рівні міністрів оборони у четвер у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми ухвалимо подальші рішення про створення штабів в Угорщині і Словаччині, про завершення створення удосконалених сил реагування НАТО і про те, як вони можуть діяти у зв’язку із загрозами на Півдні», - заявив глава Альянсу.

Він наголосив, що НАТО вже посилило свої спроможності і можливості для готовності до перекидання сил, включаючи південний напрямок, зокрема Туреччину, якщо у цьому виникне потреба.

«Ми постійно проводимо оцінку ситуації разом з турецьким урядом», - сказав Столтенберг.

Як повідомляв Укрінформ, на початку вересня НАТО у рамках виконання плану зі створення нових сил швидкого реагування започаткувало діяльність органів військового управління у шести країнах-членах на східних кордонах Альянсу.

Такі органи військового управління вже розгорнуті у Латвії, Литві, Естонії, Польщі, Румунії та Болгарії. Ці штаби не є військовими базами. Вони створені у рамках виконання плану дій із покращення реагування та створення передових сил швидкого реагування. Штаби складатимуться із 40 осіб персоналу, матимуть завдання з координації оборонного планування, проведення спільних навчань національних збройних сил союзників та швидкого перекидання військ на східних фланг Альянсу, якщо у цьому виникне потреба.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-